Gyakori kérdések

Kérdéseit itt teheti fel, melyet igyekszünk mihamarabb megválaszolni.

E-mail: info@kusinszki.hu
Mobil: +36 20 923 7927

Eddig legtöbbször az alábbiakat kérdezték tőlünk:

Árajánlatukat, hogyan készítik?

Költségeink három fő elemből állnak:

Ezeken kívül munkabér és járulékai, energia, gépek és segédanyagok költsége

Miből legyen a kerítések, korlátok, kapuk teherviselő szerkezete?

Tapasztalatunk szerint tartósak és megbízhatóak a zártszelvényből készült szerkezetek. A mezők, kapuszárnyak méretétől függően különböző keresztmetszetű zártszelvény kapható. Ezt úgy kell elképzelni, mint egy csövet, melynek metszete nem kör, hanem négyzet vagy téglalap. Ezt a lakatosok, vagy más hozzáértő emberek úgy variálják, ahogy azt a várható igénybevétel megköveteli. A zártszelvényeknek az az előnye, hogy a kapunyitó szerkezeteket könnyen lehet rájuk szerelni. Nyíló, vagy motoros tolókapu esetén is. A faszerkezetek nem bírják el az így keletkező terhelést. Ilyen módon ötvözzük a régi, hagyományos kerítések, kapuk külső megjelenését a mai modern világ kényelmével.

Mit jelen a felületkezelés?

Röviden csiszolást, festést, bütüvédelmet. A léceket csiszoljuk majd bevonjuk egy vizes bázisú vastag lazúr festékkel, mely tartalmaz kékpenész elleni szert is. Az anyag nem olcsó, de az ára tükrözi különleges tulajdonságait. UV álló, tehát évekig megőrzi színét. Nem kopik könnyen, bármilyen időjárásnak tartósan ellenáll. Nem kell évente festeni a kerítést. Azok a lazúrok, melyek mindezt nem „tudják”, vízáteresztővé válnak és ezért a faanyag tönkremegy.

A felületkezelés lényeges eleme a bütüvédelem. Tudjuk, hogy a faanyag hosszanti szálakból áll. Ahol elvágjuk, ott jól látszanak ezek a szálvégek. Sajnos ezen a felületen, mint a szivacs szívja magába a vizet a fa, ezzel táptalajt adva a kórokozóknak. Mi ez ellen egy bütüvédő anyaggal védekezünk, mely színében tökéletesen megegyezik a lazúrral kezelt felület színével, de a vizet nem engedi be a fába. Természetesen elkészítjük a festést az ön által kért anyaggal is.

Színválaszték van?

Természetesen bőséges, 18 színt tartalmazó színválasztékkal állunk megrendelőink rendelkezésére. A kerítéselemek elkészítése előtt mindig tartunk egy alapos megbeszélést. Ekkor beszéljük meg, hogy milyen minták kerülnek fel és milyen elrendezésben. Ekkor lehet színt is  választani. Amennyiben egyéni színt szeretne, annak összeállítására is van lehetőség. A gyártó cég ilyen esetben, némi felárat számit fel. Sajnos az így elkészült festék fára kenve már nem biztos, hogy pontosan az elképzelt színt adja, de elfogadható árnyalatot. Ezzel bizony számolni kell!

Kerítéssel, korláttal kapcsolatban milyen munkákat végzünk mi?

Tulajdonképpen mindent, ami a kerítéssel, korláttal kapcsolatos. A tartószerkezetet, a vasalatokat, zárakat, bármit. Komplett kerítéseket és korlátokat készítünk az Ön számára, amennyiben ezt igényli. Egyedül a kőművesmunkákat nem áll módunkban elvállalni. Manufaktúránk elsősorban az asztalos és fafaragó mestereink munkáira támaszkodik.

Csak komplett munkákat vállalunk?

Nem! Kerítéselemeket, korlátelemeket, balkonládákat elkészítünk az Ön számára akkor is, ha más szakemberrel szerelteti, vagy festeti. Az elemeket bármilyen készültségi szinten tudjuk önnek biztosítani. Természetesen kisebb készültségi fok kisebb költséget jelent. Összeállításához rajzot, szöveges tanácsokat írásban és szóban egyaránt szívesen adunk. Tájékoztatjuk önt arról is, milyen módon kell szerelni az általunk készített elemeket.

Csak népi motívumokkal díszített deszkákat készítünk?

Nem! Bármilyen motívumot megvalósítunk, amennyiben nem hordoz valamilyen szerkezeti problémát, illetve kivitelezhető. De az Ön egyéni elképzelését is minta nélkül elkészítjük.

Milyen módon szállítják termékeiket?

Futárszolgálat, posta illetve saját fuvareszközeink által, az Ön választása, illetve igénye szerint.